Διδάσκοντες

ΜΑΓΔΑ ΓΑΒΑΝΑ
Επιμ. Α’ ΕΣΥ Γενικής ΙατρικήςΜΑΓΔΑ ΓΑΒΑΝΑ

Η Μάγδα Γαβανά είναι Επιμ. Α’ ΕΣΥ Γενικής Ιατρικής με Διδακτορικό στη Δημόσια Υγεία από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και Μεταπτυχιακό στην Επιδημιολογία από το London School of Hygiene and Tropical Medicine. Από το 2017 είναι Αν. Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του ΚΕΕΛΠΝΟ. Διδάσκει Επιδημιολογία και Μεθοδολογία Έρευνας σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στο Τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ. και στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Α.Τ.Ε.Ι.Θ ενώ διδάσκει και επιβλέπει διπλωματικές εργασίες στο online Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δημόσιας Υγείας του University of Liverpool. Ερευνητικά ασχολείται κυρίως με τη Δημόσια Υγεία και τη διασύνδεσή της με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με την πρόληψη και τους εμβολιασμούς και με πληθυσμιακές έρευνες εστιασμένες στη διερεύνηση παραγόντων κινδύνου και προσδιοριστών της υγείας.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ
ΚοινωνιολόγοςΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ
Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου με γνωστικό αντικείμενο Κοινότητα & Ψυχική Υγεία. Προσκεκλημένη εισηγήτρια στο ΠΜΣ

Η Αναστασία Ζήση είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου με γνωστικό αντικείμενο Κοινότητα & Ψυχική Υγεία.
Έχει σημαντική εμπειρία στον ερευνητικό σχεδιασμό και τη μεθοδολογία κοινωνικών ερευνών, τη διεξαγωγή ομάδων εστίασης, την ανάλυση ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων.   Είναι Διευθύντρια του Εργαστηρίου Κοινωνικής, Πολιτισμικής & Ψηφιακής Τεκμηρίωσης του Παν/μιου Αιγαίου και Επιστημονική Υπεύθυνη σειράς ερευνητικών προγραμμάτων σχετικών με την μελέτη κοινοτήτων, ψυχικής υγείας, κοινωνικής παρέκκλισης και ταξικών ανισοτήτων.

ΗΛΙΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ
ΨυχίατροςΗΛΙΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αναπληρωτής Καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας & Πολιτικής Υγείας, Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής & Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας, Τμήμα Ιατρικής ΑΠθ

Ο Ηλίας Κονδύλης είναι ψυχίατρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας & Πολιτικής Υγείας και εργάζεται στο Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής & Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ.   Από το 2012 ως το 2019 έζησε και εργάστηκε στο Λονδίνο διευθύνοντας μεταπτυχιακά προγράμματα στη διεθνή δημόσια υγεία, διδάσκοντας συστήματα υγείας, διεθνείς πολιτικές υγείας και πολιτικές ψυχικής υγείας στην Barts and The London School of Medicine and Dentistry του QMUL.

Το ερευνητικό και δημοσιευμένο του έργο εστιάζεται στις επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης και των περιοριστικών πολιτικών στα συστήματα υγείας και την πρόσβαση του πληθυσμού στις υπηρεσίες υγείας.

Είναι αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Πολιτική Υγείας στην Ευρώπη (IAHPE).

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΛΕΞΗΣ ΜΠΕΝΟΣ
ΓιατρόςΑΛΕΞΗΣ ΜΠΕΝΟΣ

Ο Αλέξης Μπένος είναι γιατρός κοινωνικής ιατρικής, Καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ. Το ερευνητικό, εκπαιδευτικό έργο του καθως και η σχετική κοινωνική του δραστηριότητα επικεντρώνονται στα αντικείμενα Δημόσιας Υγείας, Πολιτικής Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Συμμετέχει ενεργά στη διεθνή κοινότητα των αντίτοιχων αντικειμένων. Ιδρυτικό μέλος του Peoples Health Movement και επίτιμος πρόεδρος της International Association of Health Policy in Europe.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΥΛΗΜΑΣ
ΚοινωνιολόγοςΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΥΛΗΜΑΣ

Ο Μιχάλης Α. Πουλημάς σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστημίου Αιγαίου και έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (D.E.A.) στο τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Paris X - Nanterre. Κατά τη διάρκεια της διδακτορικής του διατριβής υπήρξε υπότροφος εσωτερικού του ΙΚΥ και ανακηρύχθηκε διδάκτορας από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου το Νοέμβρη του 2016. Από το Δεκέμβρη του 2016 είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αντικείμενο τους κοινωνικούς προσδιοριστές της υγείας. Ως πανεπιστημιακός υπότροφος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, διδάσκει το μάθημα «Κοινωνιολογία της Υγείας και της Ασθένειας» και το σεμιναριακό μάθημα «Ειδικά Θέματα στην Κοινωνική Διαστρωμάτωση της Ελληνικής Κοινωνίας». Έχει εργαστεί σε διάφορα προγράμματα και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την κοινωνική διαστρωμάτωση των σύγχρονων κοινωνικών σχηματισμών και τις επιπτώσεις της κοινωνικής ανισότητας στην υγεία και την ασθένεια των μελών και των ομάδων του κοινωνικού συνόλου. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Πολιτικών Υγείας.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΟΥΧΝΕΡ
Ειδικός ΠαθολόγοςΚΑΡΟΛΟΣ ΠΟΥΧΝΕΡ
Ο Κάρολος Πούχνερ, γεννημένος το 1981, είναι ειδικός παθολόγος, διδάκτωρας του πανεπιστημίου του Freiburg και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διεθνή Υγεία από το πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Ως επιστημονικός συνεργάτης σε μεταπτυχιακά προγράμματα, τακτικό μέλος σε εταιρίες τροπικής και διεθνούς ιατρικής και ως ιατρικός σύμβουλος διεθνών οργανισμών, ο Κάρολος Πούχνερ, ασχολείται τα τελευταία χρόνια τόσο ερευνητικά όσο επαγγελματικά με την Διεθνή και Μεταναστευτική Υγεία. Ζει μαζί με την οικογένεια του στην Αθήνα, όπου και εργάζεται ως ιατρικός συντονιστής των Γιατρών του Κόσμου.
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΕΡΕΤΗΣ
Πολιτικός ΟικονομολόγοςΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΕΡΕΤΗΣ
Ο Στέργιος Σερέτης είναι Πολιτικός Οικονομολόγος, κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Πολιτική Οικονομία της Ανάπτυξης και του Διεθνούς Εμπορίου, του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ειδικεύεται στην Πολιτική Οικονομία της Υγείας και στη μελέτη των Χωρικών Ανισοτήτων. Είναι Μεταδιδακτορικός Ερευνητής και Διδάσκων της Πολιτικής Οικονομίας της Υγείας στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και για ενα χρόνο (2016-2017) υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ στο ίδιο τμήμα. Συνεργάζεται με το τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. Είναι Επισκέπτης Ερευνητής στην Ιατρικη Σχολή του Πανεπιστημίου του Queen Mary του Λονδίνου. Έχει εργαστεί σε διάφορα προγράμματα και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν α) τις εμπορικές συμφωνίες και τις επιπτώσεις τους στις υπηρεσίες υγείας, β) την κριτική της περιφερειακής ανθεκτικότητας και τις εργασιακές σχέσεις και γ) την θεωρία του ιμπεριαλισμού και την Μαρξιστική Πολιτική ΟικονομίαΕίναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης για την Πολιτική Υγείας στην Ευρώπη (IAHPE). Είναι επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ.

Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΔΡ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ
Γενικός ΙατρόςΔΡ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ
Γενικός Ιατρός, Επίκουρος Καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας - Ιατρικής Εκπαίδευσης Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας - Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ

Ο Δρ. Εμμανουήλ Σμυρνάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Ιατρικής Εκπαίδευσης στο Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και έρευνας Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ..

Είναι ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου Κλινικών Δεξιοτήτων, το οποίο συντονίζει από το 2004 μέχρι σήμερα. Συντονίζει επίσης τα μαθήματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συμμετέχει σε πολλά μαθήματα μεταξύ των οποίων είναι η Μεθοδολογία της Έρευνας. Από το 2009 είναι επισκέπτης καθηγητής στο King's College του Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Δρ Σμυρνάκης είναι συντονιστής του Δικτύου Εκπαίδευσης και Έρευνας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στη Γενικής Ιατρική της Ιατρικής ΑΠΘ. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η Γενική Ιατρική και η Ιατρική Εκπαίδευση.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - τηλ. 2310 999147 - Φαξ 2310 999131

ΜΠΕΤΙΝΑ ΧΑΪΔΙΤΣ
Ιατρική ΣτατιστικήΜΠΕΤΙΝΑ ΧΑΪΔΙΤΣ

Η Μπεττίνα Χάιδιτς είναι Επίκουρη Καθηγήτρια  Υγιεινής και Ιατρικής Στατιστικής του Εργαστηρίου Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).  Αποφοίτησε από το Τμήμα Στατιστικής  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα MSc στην Ιατρική Στατιστική από το London School of Hygiene and Tropical Medicine, UK. Εργάστηκε ως Βιοστατιστικός στο Center for Biostatistics in AIDS Research της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard. Έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2003. Συμμετέχει στη διδασκαλία Ιατρικής Στατιστικής  σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, καθώς και σε σχετικά σεμινάρια / εργαστήρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν την επιδημιολογία, την ιατρική στατιστική και ειδικότερα στη μεθοδολογία των κλινικών δοκιμών και της μετα-ανάλυσης. Έχει δημοσιεύσει 101 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με πάνω από 2000 βιβλιογραφικές αναφορές. Είναι κριτής σε 8 επιστημονικά περιοδικά και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής ενός διεθνούς περιοδικού και του Cochrane Statistical Methods Group.

Επικοινωνία

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τμήμα Ιατρικής, ΠΜΣΙ «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»

54124 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Newsletter

Εισαγάγετε το email σας και θα σας στείλουμε περισσότερες πληροφορίες

Search